Fra kunst til forretning med hjælp fra fans

cropped CT

Vi kender alle sammen crowdfunding platforme, der kan hjælpe dig med at rejse penge til et projekt. En ny lokal virksomhed tager den et skridt videre og vil også hjælpe med at færdiggøre, producere og distribuere.

Crowdfunding som finansieringsmetode er vokset fra næsten intet til en global milliardforretning på ganske få år. Metoden har hjulpet tusinder af kunstnere over hele verden med at realisere deres drømme.

Men hvor de fleste crowdfundingplatforme stopper engagementet i skaberne så snart et projekt er succesfuldt finansieret, hjælper den nye danske crowdfundingplatform Creative Thunder, som de måske første i verden, kunstnere med at færdiggøre, producere, og distribuere det færdige projekt. 

Musiker: skaffe penge, producere, udgive og distribution

Er man eksempelvis musiker, der samler penge til at udgive en plade, kan Creative Thunder hjælpe med hele processen. Så snart pengene er samlet ind, går Creative Thunder ind som projektleder, og styrer alt fra indspilning, over pladeproduktion, til pakning og distribution af pladen. For mange kunstnere efterlader det mere tid til den kreative proces. Det til tider opslidende arbejde med at finde leverandører og samarbejdspartnere, har Creative Thunder allerede styr på. 

For fans betyder det, at man slipper for at modtage plader eller kunstværker i gamle pizzabakker, eller bøjede og sammentapede papstykker (jo, vi har oplevet begge).

Erfarne folk står bag

Creative Thunder er startet af folkene bag den danske startup Merch City, der varetager produktion, håndtering, og distribution af musik og merchandise for en lang række danske kunstnere. Med Creative Thunder som platform får kunstnere over hele verden adgang til både knowhow, logistik og netværk, som Merch City har opbygget over lang tid. 

Mange danske musikere og bands, som Sonja Hald, I’ll Be Damned, Tømrerclaus, Nelson Can, og Mathilde Falch, har med succes brugt crowdfunding til at finansiere udgivelser i løbet af de seneste fem år. 

Ved lancering af Creative Thunder er det første band allerede klar til at skyde en kampagne i gang. Aarhusianske Savage Machine har sat alle sejl til for at skaffe penge til en vinyludgivelse af deres kommende plade, Abandon Earth, der allerede inden udgivelsen har høstet flere ekstremt rosende anmeldelser. 

For mere information om Creative Thunder og crowdfunding i Danmark, kontakt Thomas Wittenburg på tw@merchcity.com, eller +45 2972 3373. 

www.creativethunder.net