Norske Liive er Live Camps udvalgte

MortenHjerds Udvalgte

Sent mandag aften sluttede to opvarmningsdage på Live Camp før Smukfest med kåringen af to vindere, som nu rykker ind på Bøgescenen og i P3 teltet.

 

22 bands og artister har søndag og mandag sørget for friske toner til de tidligt fremmødte festivaldeltagere på Smukfest. Samtidig har de også kæmpet om to eftertragtede priser, der omsættes direkte til ekstra spilletid på festivalens store scener.

Det blev i år Norske Liive der løb med juryens opmærksomhed og blev kåret til årets Live Camp Udvalgte. Hun kan dermed se frem til at skulle åbne Bøgescenerne på onsdag kl. 16:00. Juryen begrundede valget således: 

- Vi dansede – Det virkede. Alt gik op i en højere enhed og med momenter af gåsehud, leverede årets vinder en koncert med overskud og catchy musik, leveret af en artist med en stor stemme. Det er pop til en varm sommerdag, leveret af et energisk og velspillende band.

På smukfest.dk får hun disse ord med på vejen:

- Med en legende tilgang til musikken, har den norske jazz-sangerinde Liive skabt et fængende lydbillede. Forankringen i jazzen, det norske sprog og en skarp sans for sangskrivning, har tilsammen skabt hendes helt egen stil. Debutsinglen ”København” kom ud i efteråret 2017 og er blevet spillet en del på de danske radiokanaler. 

Tak Rock talentet til P3 scenen

Den anden af aftenens to priser gik til den unge og sprøde Askling, der løb med Tak Rock Prisen. Hun kan nu se frem til at åbne P3 scenen på fredag.

Om Askling siger juryen: 

- Vi var vidne til en ung artist med et åbenlyst talent. Vi mærkede nervøsiteten og sårbarheden hvilket skærpede nysgerrigheden, og som koncerten skred frem, blev talentet mere og mere tydeligt. Vi lægger vægt på det vokale overskud og de allerede nu velproducerede tracks. Der er stort talent – Det er åbenlyst.

Foto: Morten Hjeds