Glasstudie giver indblik i en ellers gemt verden Smukfest

3xnordstudie3Indspilningsprocessen i et studie er som regel lukket land for den brede offentlighed, men på campingområdet kærligheden på Smukfest kan man i år komme helt i tæt på denne del af musikkens produktionsvej

Mens musikken brager ud fra Live camp scenen på årets Smukfest, gør teknikere og musikere klar til det der ofte er en gemt verden i musikproduktionen. 100 meter fra scenen står nemlig et topprofessionelt studiet. Bandet nordnordnord, som dagen i forvejen stod på Live camp scenen, står klar i boksen og skal om få øjeblikke indspille tre numre, mens publikum slænger sig i sækkestole på græsset foran.

// Læs også artiklerne: Følg med live fra Live Camp / Norske Liive blev Live Camps udvalgte / Karrierekanonen har sendt tre nye stjerneskud afsted //

Initiativtagerne bag er højtalerproducenten Dynaudio. Mere præcist er det Christian Bennike fra Dynaudio, man skal have fat i, hvis man vil forstå hvorfor Dynaudio Unheard er skudt op af jorden netop her:

- Vi vil facilitere et studie til de kunstnere, som måske ikke normalt har mulighed for at bruge et studie eller få indspillet deres musik.

Og det er ikke et hvilket som helst studie musikerne får adgang til. Dynaudio Unheard er spækket med udstyr i verdensklasse og i løbet af den times studiesession, bandsene får, er de i tæt dialog med en prisvindende producer. Forsanger Johannes Brandstrup fra bandet er da heller ikke i tvivl:

3xnordstudie2- Det er simpelthen den vildeste lyd vi har oplevet. Når man har hovedtelefonerne på og drejer hovedet mod en af de andre instrumenter, så ændrer lyden sig. Vi glæder os helt vildt til at spille.

Der er ingen tvivl om at der med studiet er lagt en stor oplevelse oven i hatten for bandet, der har glædet sig til deres Live Camp optræden. Her får de mulighed for, med den bedste lyd, at præsentere sig på en helt ny måde for publikum. Og det er da også tanken på at give både bands og publikum en ny oplevelse, som Christian Bennike fortæller:

- Man får et indblik i dialogen mellem producer og band. Det er lidt ligesom en live-sending. Man kommer her ikke for kun at se en koncert, man kan også få et indblik i, hvordan det er at være musiker og være i studiet.

Dynaudio Unheard er et helt nyt projekt fra højtalerproducenten, som man sagtens kunne forestilles sig blive placeret flere steder i landet, men om det sker, vil fremtiden vise. Foreløbigt er de på plads på Smukfest, og musikerne kan glæde sig over at få en toptunet indspilning, samt det hele optaget på video med sig, til at bruge i deres promotion.

Se mere om hvordan det hele forløber på https://www.dynaudio.com

Se mere om nordnordnord på https://www.facebook.com/nordnordnord/ 

Foto: Jesper Callesen