Karrierekanonen har sendt tre nye stjerneskud afsted

VindereKKVanen tro blev de tre vindere af Karrierekanonen udråbt live i P3 direkte fra Smukfest. Det sker dagen efter de otte finalister stod på scenen på Live Camp scenen, hvor det var sidste chance for at imponere juryen.

...og det lykkedes altså for tre af de otte finalister at gøre et sidste afgørende indtryk, der nu sender dem ud i et målrettet karriereforløb og ikke mindst, en plads i programmet på Smukfest 2019.

De tre vindere blev: Ravi Kumar, Tobias Albert og Fravær. En flabet kvindelig rapstemme, en popkomet med guitar samt to drengedrømmende gymnasieelever.

Valget er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går på Live Camp-scenen. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT.

- Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre. I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante internationale lyd. Tobias Albert er en vaskeægte popkomet, som evner at indtage en scene uden meget andet end sine sange, sin guitar og sit smil. Fravær en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De kom med bare én sang, da vi begyndte: ’Drengedrøm’. De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent. Og det gør, at vi tror, at drengedrømmen kan gå i opfyldende, siger jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen.

Du kan høre de tre her:

www.dr.dk/musik/karrierekanonen/ 

Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.

Foto: Kasper Månsson