I sidste ende står man selv med ansvaret

Presse Foto 6 Dennis MortenKarrierekanonen sender hvert år tre nye artister på vej mod den danske musikstjernehimmel, men der gives ingen garantier for succes. Det handler om at finde sin egen vej. I 2017 var det SHERPA, MOODY og REST IN BEATS der løb med sejren, og i august måned vendte de tilbage til Smukfest. Et år efter, og dermed en god mulighed for at tjekke ind på karrieren.

En sejr i Karrierekanonen betyder at man er omgivet af de helt rigtige: Nogle af statsradiofoniens ypperste musikalske meningsdannere, landets anden største festival og direkte adgang til maskinrummet i musikbranchen.

Men hvad skal der ske, når al den opmærksomhed pludselig peger i ens retning. For Sherpa har det handlet om at holde hjulene kørende:

- Vi har udgivet en debut EP og tre singler på et år, så der er jo sket en masse på den front, forklarer Carsten Sherpa og fortsætter:

// Artiklen her er fra Mer' Monitor! 37 - læs også om det at øve sig, om projektet Kælderlarm og meget mere //

- Vores debut single ’Fornever’ kom i rotation på P3 og P6 Beat og også sangen ’Against the World’ fra vores EP har fået radiotid på P6 Beat. Det giver en utrolig god følelse af at blive bekræftet, men man skal huske at arbejde videre, for der er stadig lang vej fra en A-rotation i radioen til at spille udsolgte koncerter. Så vi har været meget opsatte på at blive ved med at udgive musik og holde hjulene kørende. En del af Karrierekanonpræmien var økonomisk støtte til musikrelevante tiltag. Dette har vi blandt andet brugt til at etablere et godt samarbejde med et pr-bureau, for at sikre at vores musik når så bredt ud som muligt.

IMG 9263At finde sin egen lyd

For Moody har perioden været en smule mere tilbagetrukket:

- Jeg har brugt det seneste år, efter jeg vandt Karrierekanonen, på at finde min lyd. Jeg synes det er enormt vigtigt som artist at finde ud af, så de folk der lytter bedre kan forstår musikken. Jeg har været i studiet hele tiden og arbejdet på at lave de fedeste sange og virkelig dygtiggøre mig selv, både som sangskriver og som producer. Jeg har fået sindssygt meget blod på tanden efter Karrierekanonen sidste år!

Det er dog også blevet til en del koncerter for den unge r&b-stjerne, hvor Pride står som den store oplevelse:

- At spille for 25.000 festglade og frie mennesker inde på Rådhuspladsen, det var fandme for hjernedødt. Jeg har aldrig set så mange mennesker før! Det var helt klart en super fed oplevelse.

Afbrudt koncert endte smukt

For Sherpa findes et af årets højdepunkter i en oplevelse, der ikke startede positivt. Carsten Sherpa fortæller:

- Et fælles højdepunkt for os opstod under vores EP release koncert på Bremen Natbar i marts, hvor vi havde en ’runner’ på scenen, der var meget fuld og aggressiv. Vi blev nødt til at stoppe koncerten under  sangen ’Fornever’ for at få en vagt til at føre ham væk og gik derefter videre til næste sang, forklarer han og fortsætter:

- Da koncerten var slut blev folk ved med at råbe ’Fornever’, og selvom vi havde spillet over tid fik vi et nik fra den ansvarshavende, hvorefter vi spillede hele nummeret med et meget indlevende publikum. Det var virkelig en enestående oplevelse.

At være ’fucking real’

Det er let at forestille sig, at en sejr i Karrierekanonen kan få unge artister og bands til at miste fodfæstet. Vejen ligger åben foran, der er masser af opmærksomhed og masser af gode råd om hvad der skal ske.

For både Moody og Sherpa gælder det, at der skulle gå lidt tid før de fandt ind til hvad der var vigtigst. Moody forklarer:

- Jeg føler helt klart, at det har været vigtigst for mig, at have mig selv 110 % med og være fucking real overfor mig selv. Selvom man har en Karrierekanontitel, et pladeselskab og et management i ryggen, så er man i sidste ende sin egen chef og man kan kun selv vide hvad der er rigtigt. Det havde jeg super svært ved i starten og lod lidt nogle ting ske, som jeg ikke havde mig selv ordentligt med i. Men det har jeg heldigvis nu! Man skal huske at mærke efter. Det er det vigtigste.

For Sherpa var det ønsket om at ramme en bestemt målgruppe, der var ved at føre bandet i forkert retning. Carsten Sherpa forklarer:

- Gennem hele processen har det været vigtigt at være bevidste om den musik vi står får. Vi har undervejs prøvet at skrive sange med mere fokus på radio, men det skaber på en eller anden måde et hult formål, da grunden til at man skriver musik i bund og grund skal komme indefra, og ikke fordi man prøver at ramme en bestemt målgruppe. Her er det vigtigere at stå fast på det man ved man er god til, og blive ved med at arbejde for atfå det til at ske.

- Og der ligger også en erkendelse i det, at man er sin egen lykkes smed. I et indieband som vores, er det os selv der står til ansvar og os selv der skal gøre det nødvendige for at opsøge heldet. Det er meget vigtigt at være proaktiv og kreativ for at lykkes med sin markedsføring, der i dag er meget sværere at gøre sig klog på.

Det er nu det gælder

Med fodfæstet genetableret er fremtiden atter åben for de to artister. Sherpa er aktuelle med ny udgivelse og igangværende turné på Sjælland og i Jylland, som slutter på Vegas Idealbar d. 12. oktober.

Moody har ikke sat dato på hendes nye udgivelse, men lover at den er meget tæt på. Det er nu det gælder, og som Moody siger:

- Jeg håber virkelig at 2019 bliver mit år, og at folk vil følge med i rejsen!

Er du interesseret i mere, kan du følge med på rejsen hos begge artister:

Moody: https://www.facebook.com/moodyxx/

Sherpa: https://www.facebook.com/sherpacph/

Mer’ Monitor! har også kontaktet Rest In Beats, men har ikke modtaget svar inden deadline.

Billeder af Dennis Morten (øverst) og Anna Kabana (nederst)