Rock The Region 2019 er klar med årets udvalgte

RTR 2019FB event cover 3 v3Der er hele syv intense koncertaftener i vente, når Rock The Region i foråret vender tilbage til landevejene. Publikum kan se frem til en udvidet turné, et varieret program og et stærkt lineup.

Tilbagelænet, dansksproget vellyd, groovy hiphop, grungerock og skandinavisk electronica. Sådan lyder nogle af kendemærkerne på årets udvalgte til Rock The Region 2019.

Et stærkt ansøgerfelt satte endnu engang partnergruppen under positivt pres:

- Det har været en særdeles stærk pulje af bands og artister vi har kunnet vælge ud fra i år, hvilket sætter sit præg på programmet til koncertturnéen. Publikum kan virkelig glæde sig til høj kvalitet, intense koncerter og ikke mindst, et varieret program, forklarer Frank Høgsberg fra partnergruppen bag Rock The Region.

Flere byer og bands

Når Rock The Region i foråret er tilbage, er det med en fuldt læsset turnébus. Projektet har fået vokseværk og kan nu også skrive Randers og Viborg på planen. Det betyder samtidig at et ekstra navn kan skrives til koncertprogrammet:

- Projektet har i år fået henvendelser fra Viborg og Randers, som både byder ind med netværk, spillesteder og ikke mindst, et stærkt udvalg af nye artister. Det er en styrkelse af Rock The Region, ikke mindst musikernes muligheder for at møde nye publikummer, og vi glæder os til at byde velkommen, forklarer Henrik Vedel Kristensen fra partnergruppen og Silkeborg.

To byer giver dog i år kun et ekstra navn til programmet, hvilket skyldes at Herning har måtte stå over i år. Det betyder således at Rock The Region kan præsentere syv navne til koncerterne, når karavanen kommer rundt til byerne.

Og de udvalgte er:

Rock The Region kan i år præsentere skandinavisk electronica, grunge, folkpop, ska punk, groovy hiphop og tilbagelænet, dansksproget vellyd, så der er god grund til at dukke op, når turen kommer rundt i regionen. De udvalgte er:

Paper Cranes (Aarhus)

Ingeline (Viborg)

Metervare (Silkeborg)

Power Mode (Randers)

Karl Kristian (Holstebro)

Maine Coon (Skive)

nøia (Horsens)

- Vi er stolte over for fjerde gang at kunne præsentere et stærkt lineup og et fortsat konstruktivt samarbejde på tværs af regionen. Det vidner om masser af talent i det midtjyske og musikfællesskaber der bakker op, slår Jeppe Vind fra partnergruppen og Horsens fast.

Karriereudvikling, turné og fællesskab

Som de tre forudgående år handler Rock The Region om at styrke allerede talentfulde musikere og bands. Det handler om at samle alle de ressourcer som fællesskaberne i regionen kan mønstre, samt pege retning mod de professionelle musiknetværk i Aarhus omkring Promus og SPOT Festivalen.

- Det stærke samarbejde på tværs, er Rock The Regions sande styrke. Det betyder vi faktisk kan gøre en forskel for bandsene, ikke mindst hvis bandsene selv bakker op. Fællesskabet er nemlig vigtigt. Vi står ikke alene om udfordringerne, men gør det sammen, fortæller Jørgen Holmegaard fra Partnergruppen og Randers. 

Syv stærke artister med lokal opbakning
Et af Rock the Regions kendemærker, er den lokale forankring. Hvert band har nemlig en hjemmebanekoncert, hvor de er aftenens hovednavn:

- Hjemmekoncerten på turnéen giver hver artist en mulighed for at præsentere sig for et lokalt publikum i de bedste rammer. Forhåbningen er, at det lokale publikum kommer ud for at støtte op, for så samtidig at få en ny oplevelse med de seks andre artister, slutter Rune Breiner fra Skive og partnergruppen. 

ROCK THE REGION tager på turné i april, maj og juni
I den kommende tid kan publikum glæde sig til koncerter, men også varme op med bandpræsentationer, videoer, koncertopdateringer og i det hele taget følge projektet på facebooksiden: www.facebook.com/rocktheregiondk 

Oplev Rock The Region Live i følgende byer:

19.04.2019: Drivhuset, Skive

20.04.2019: Kedelhuset, Silkeborg

26.04.2019: Black Box, Holstebro

27.04.2019: Turbinen, Randers

03.05.2019: Remisen, Aarhus, SPOT Festival 2019

18.05.2019: Det Gule Pakhus, Rabbithole Festival, Horsens

21.06.2019: Vibstock, Viborg

Partnergruppen bag Rock The Region består af:
Kulisselageret/Musikstedet (Horsens), Musikforeningen KULTen (Skive), Rytmisk Musik Holstebro, Rytmisk Musik Herning, Lydpotten/Muffis (Silkeborg), Lydfabrikken/Vibstock (Viborg), Værket/Turbinen (Randers) og Musikforeningen MONO (Aarhus).

Partnergruppen takker for godt samarbejde med Promus, Europæisk Kulturregion, Fonden Voxhall og Spotfestival.