De tre vindere af Karrierekanonen 2019 er udpeget

AngåendeMig'En ny generationsstemme', er et udtryk som er blevet brugt om en af årets Karrierekanonvindere. Onsdag på Smukfest blev de tre vindere udråbt live på P3 og kan nu se frem til et ekstra skub på karrieren.

1700 ansøgere meldte sig til Karrierekonen i 2019. 12 blev udvalgt til semifinalen på SPOT Festival i maj, hvorfra otte artister blev sendt videre til finalen på Live Camp scenen, som foregår tirsdagen før Smukfest. 

Tre vindere står tilbage og vanen tro udråbt live på P3.

Det blev Høker, Angående Mig og Patina, som nu kan se frem til hver deres skræddersyede talentudviklingsforløb, en koncert på Smukfest næste år og ikke mindst, masser af rotation på P3.

Der er dermed skrevet nye navne ind på den fornemme liste af tidligere vindere, hvor navne som Marie Key, The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun og Magtens Korridorer står skrevet.

De mere end 1.700 ansøgere til årets udgave er endnu engang en rekord, og juryen har dermed haft masser af se til. Valgene af de tre vindere er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor de otte finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT.

- Det kendertegner de tre vindere, at de står for oprigtighed og en fordomsfri blanding af genrer. Høker sitrer af ung, desperat restløshed, og vi ser potentiale til, at de kan være med til at rykke dansk hiphop. Patina er et unikt band bestående af tre trommeslagere, som også er forsangere, og de er i stand til at spille nogle vildt medrivende koncerter. Angående Mig har en frontperson i Laura Lilholt, som giver fanden i pænheden, og vi ser potentialet til, at hun kan blive en ny generations stemme, siger jurymedlem og leder af Bandakademiet, Marianne Fruergaard.

Du kan høre de tre vindere her:
www.dr.dk/musik/karrierekanonen/ 

Om KarriereKanonen
KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.

Foto: Jesper Callesen