Mer' Monitor! 41 viser vej

Foto 3 Tine BekLæser du jævnligt Mer’ Monitor! så får du med tiden et 360 graders perspektiv på musikbranchen. Du danner dig et billede af landskabet, så du lettere kan orientere dig. Ja, måske får du meget mere end det. Du får nemlig også levede erfaringer fra mennesker der går skridtet videre med drømmen om en karriere i musikbranchen. 

For dig der selv jonglerer med den drøm, er de levede erfaringer måske ligeså vigtige, som fakta og viden om branchens maskinrum, da det er her inspirationen til ’hvordan’ kan opstå. Der er nemlig ikke kun en vej, som vi har skrevet så mange gange før. Fra start til stjernestatus, er der ligeså mange veje som der er stjerner. 

Stjernestatus og toppen af hitlisterne er naturligvis heller ikke eneste markør på om man har nået målet, mindre kan gøre det. Men, Spørgsmålet er dog, om man rent faktisk kan tage et valg om hvilken hylde i musikkens verden man ønsker at nå? Ifølge den prisnominerede producer og sangskriver, Jeppe Pilgaard, er der, eller rettere, der er et fravalg. Hvis ikke du skriver og producerer musik ud fra et par simple formkrav, så er sandsynligheden for at nå toppen af hitlisterne ikke store. Læs med om Jeppe Pilgaard og hans arbejde i den kommercielle sangskriververden.

// læs Mer' Monitor! 41 //

En af de vigtigste samarbejdspartnere for Jeppe og de kommercielle sangskrivere, er en musikforlægger (publisher). Du kender pladeselskabet, bookeren og manageren i det store musikalske økosystem, men kender du egentlig musikforlæggerens rolle? Nå men hold fokus, for her skal vi ind i musikbranchens hardcore maskinrum. Musikforlæggeren er nemlig selve bindeleddet, og du får i denne udgave en solid introduktion. 

Fra hardcore fakta i maskinrummet til levede erfaringer, er der som nævnt ikke langt her i magasinet, og du får begge i denne udgave. Bl.a. de erfaringer den unge karrierekanon-vinder, Tobias Albert, har gjort sig det første år efter sejren på Smukfest i 2018. Du skal også bagom popduoen Soon, som kender til hårdt arbejde, at sluge sin stolthed og rykke fra Aarhus til København. Og ikke mindst, så skal du inspireres af en flok stærke kvinder.

På kvindernes kampdag i 2016 så koncertkollektivet Hun Solo dagens lys. Med missionen om at tilføje noget feminin power og kvalitet til en ellers mandetung musikbranche, har Hun Solo udviklet sig til en hel institution i det danske musikliv, som kollektiv, artistnetværk og pladeselskab. ’Sammen er vi stærkere’ er absolut en sandhed Hun Solo kan skrive under på, og måske kan du, kære læser, finde inspiration i det. Kom bag om kollektivet med Nana Jacobi.

Ja, kast dig i det hele taget over magasinet fra start til slut, så lover vi endnu en vinkel på en 360 graders fortælling, der aldrig slutter. God læselyst.

// læs Mer' Monitor! 41 //

Foto: Kirstine Stubbe Teglbjerg, Nana Jacobi, Anya Mathilde Poulsen // Foto: Tine Bek