Rock The Region

Rock The Region er et regionalt udviklingsprojekt for det rytmiske vækstlag, som Musikforeningen MONO tog initiativ til i slutningen af 2015. Målet er at skabe en karriereudviklingsplatform for ambitiøse midtjyske bands, skabe konstruktive samarbejder mellem regionens musikfællesskaber, og bringe byernes musikmljøer tættere på det professionelle musiknetværk i Aarhus.

Rock The Region er blevet til som en del af Aarhus 2017 - det europæiske kulturhovedstadsprojekt - der samtidig er hovedsponsor.

Første Rock The Region-forløb så dagens lys i foråret 2016, hvor fem midtjyske byer, fem musikfællesskaber og fem bands to del. Efter en ansøgningsrunde i slutningen af januar, blev fem bands fra de fem deltagende byer udvalgt. Herefter fulgte en to måneder lang proces, rettet mod at styrke de deltagende bands både musikalsk og branchemæssigt.

Rock The Region 2017 folder sig ud

Ansøgningsrunden frem mod 2017-udgaven startede d. 1. december og løb frem til d. 10. januar. 86 bands og solister fra hele regionen sendte en ansøgning. Seks bands/solister blev udvalgt.

Forløbets elementer ser således ud i 2017:

► DIY Basic workshop på Promus i Aarhus

► Individiuel coaching I - med fokus på karriereudvikling

► Live Performance Workshop

► Optagelse af Live Video Sessions i MONORAMA

► Koncertturné i seks byer (Holstebro, Herning, Horsens, Skive, Silkeborg og Aarhus)

► Individuel coaching II - med fokus på repræsentation på SPOT Festivalen

► Meet The Talent - Speedmeetings med booking-, management-, og pladeselskabsfolk

► Koncert/showcase på SPOT Festivalen

Fra start til slut arbejder bandsene målrettet med at udvikle deres performance, deres præsentation og online presence, samt deres forretnings- og branchemæssige forståelse. De forskellige elementer i forløbet understøtter og supplerer bandets arbejde, f.eks. Live Video Sessions i forhold til at præsentere bandet online, og Meet The Talent med hensyn til direkte pitch med branchefolk.

Turnéens seks intense dage i 2017, ligger op til et målrettet arbejde med bandets musikalske udtryk, skarphed og optræden. Alle bands er med rundt til de forskellige byer og kan dermed trække på hinandens publikum. Hvert band på turnéen har en hjemby, hvor de sammen med den lokale repræsentant, har ansvaret for at skabe et godt event.

Forløbet kulminerer på SPOT Festivalen, som årligt trækker den danske og intenationale musikbranche til byen. SPOT Festivalen er en milepæl i de fleste hjemlige bands og artisters musikkarrierer, da det ofte er her aftaler bekræftes, indgåes eller nye bands opdages.

Rock The Region er et tæt samarbejde mellem en række midtjyske foreninger. Partnergruppen i 2017 består således af Kulten (Skive), Rytmisk Musik Holstebro, Musikstedet/Kulisselageret (Horsens), Rytmisk Musik Herning/Scene7, Lydpotten og Muffis, Silkeborg, samt Musikforeningen MONO (Aarhus).

Derudover er projektet udviklet i tæt samarbejde med Promus - musiknetværket i Aarhus, Dansk Musiker Forbund og SPOT Festivalen, som i denne sammenhæng alle repræsenterer det professionelle musikbranchenetværk. De tre samarbejdspartnere leverer viden, coaching og platform.

I 2017 møder deltagerne en række musikbranchefolk med omfattende erfaring, så som Jesper Bay (Music Matters, Body Of Work m.fl.), Mikael Højris (Konsulent DMF), Jesper Mardahl (Manager Promus), Signe SigneSigne (Nelson Can / DIY og independent Label), samt mange flere.

Projektet er støttet af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad, Promus/OFF Track 2017

Se alle Live Video Sessions og koncertoptagelser fra SPOT 2016 på Rock The Region - youtube

Se mere om forløbet, følg processen og vær opdateret på tilmeldingsfrister på www.facebook.com/rocktheregiondk

Aarhus2017 PromusSPOTDMF